Program


Mozartra várva! – a Kolostor kertjében

Mozartra várva! – a Kolostor kertjében

Mozartra várva! musical gálával várja nézőit a Veszprémi Petőfi Színház

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 6. péntek, 20:30

Mozartra várva! – a Kolostor kertjében

A 2020/2021-es színházi évadra tervezett Mozart! című nagyszabású, népes szereplőgárdát, tánckart, zenekart, vendégművészeket felvonultató musicalt az egészség védelme, a közreműködők biztonsága érdekében halasztanunk kell a következő évadra. Azonban filozófiánkhoz híven, nem elveszünk nézőinktől, hanem megajándékozzuk Őket: Mozartra várva! musical gálával kedveskedünk közönségünknek szabadtéri színpadunkon!

A két felvonásos, látványos elemekkel tarkított, a magyar és világhírű musicalek legjavából összeállított est – melynek névadója és ötletgazdája, Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes és kreatív menedzser - Forgács Péter Jászai-díjas, Érdemes művész - a Győri Nemzeti Színház igazgatója - rendezésében kerül színpadra.

A színész, rendező azt mondta, nagy örömmel tett eleget a felkérésnek, hiszen már sok hasonló zenés előadásban játszott vagy rendezett meg az elmúlt évtizedekben. „Nagyon sokat beszéltünk arról, hogy hogyan képzelem el képileg, látványilag, de én igazából csak összefogtam és összefűztem a folyamatát. Amit tudtam tudást boldogan megosztottam, átadtam, de a munka érdemi része lényegében a Társulaté.” – árulta el. Bár Veszprémből csak pár embert ismert eddig, véleménye szerint mindenki nagyon tehetséges, ügyes, és élvezte velük a közös munkát. „Mindenki lelkes és izgatott, mindenki odateszi magát. Szerencsére a csapatban nagy rend és fegyelem van.”

Színházunk ifjú gyakorlatos színésze, aki jelenleg énekművész egyetemi hallgató, Keller Márton fiatal kora ellenére, nagy részt vállalt a Mozartra várva! musical gála életre hívásában, megvalósításában. Elmondása szerint korábban is kapott már ilyen jellegű feladatokat, azonban ez a felkérés még nagyobb megtiszteltetés volt számára, főleg hogy – ahogy ő fogalmazott - „egy zenés színházi múlttal rendelkező színész-rendező jött, izgalmas volt, hogy vele dolgozhatunk, tudtam, hogy rengeteget tanulhatunk tőle.” A munkafolyamatról is mesélt, azt mondta: „Oberfrank Pál igazgató úr vezetésével közösen összeültünk kiválasztani a megfelelő musical-részleteket, de az utolsó szó természetesen Forgács Péter rendező úré volt, aki eldöntötte, hogy konkrétan hogy álljon össze az előadás. Ő építette fel a szerkezetét, én a dalválasztásban segítettem.” Azt is elárulta, hogy a legfontosabb cél a gála összeállítása során az volt, hogy a nézők jól érezzék magukat, ezért a legismertebb magyar, illetve világhírű musicalek slágereiből válogattak. Lényeges volt továbbá az is, hogy az előadásnak legyen egy egyenletes hullámzása, hol líraibb, lassúbb, hol gyorsabb, vidámabb dallamok csendüljenek fel az est során. „A Veszprémi Petőfi Színház egy vidám, szórakoztató zenés utazásra invitálja előadásunkkal a nézőket, ahol majd hátradőlhetnek és elfelejthetik ezt a hosszú, nehéz időszakot a népszerű musicalrészletek dallamainak segítségével az újranyitás után.” – tette hozzá.

„Itt igazából a történetek részeit lehet átadni. Egészében a darabokat nem lehet visszahozni, szituációkat, hangulatot próbálunk teremteni.” – meséli a Veszprémi Petőfi Színház oszlopos tagja, Módri Györgyi művésznő, aki azt is elárulta, hogy egyéni dalai mellett, nagyon élvezte azokat is, melyekben háttértáncosként és -énekesként kell részt venni. „A biztonság érdekében, az egészség védelme miatt kevesen szerepelünk az előadásban, nincs tánckar. Úgy éreztük, hogy jó, ha bejövünk egy-két számnál.” – mesélte, majd hozzátette a Mozartra várva! musical gálában rengeteg jó musical dalt lehet hallani, élvezettel lehet nézni a gálát. „Tapsolni való.”

Tartsanak velünk, várjunk együtt Mozartra!

Ajánlatunk


Középkorú emberek ülnek szép, okos nyugalomban egy lakás szobájának különböző pontjain. Jólöltözöttek, ápoltak. Tamást hallgatják, aki az ablakban ül, s talán énekel, talán gitározik is hozzá. Ilyen lenne, ha nem történik harminckét évvel ezelőtt az, ami történt.

Ajánló


Olaszország, Ancona, mámorító tavasz, szerelem, pikáns humor és gyönyörű örökzöld olasz dallamok!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!